Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

بخش هایی از گفتگو با علی مطهری را بخوانید؛

* خیلی ناباورانه است کسی که از فیلتر شورای نگهبان برای انتخابات مجلس نتوانسته عبور کند، چگونه قرار است از همان فیلتر برای انتخابات ریاست جمهوری گذر کند؟ آیا مذاکره‌ای صورت گرفته و یا نظری مبنی بر احتمال حل این مشکل به شما منتقل شده است؟

به نظر من رد صلاحیت برای مجلس یازدهم خطای سهوی شورای نگهبان بود زیرا هیچ دلیل قانع کننده‌ای وجود نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا حدی هم این تصمیم حاصل برخوردی بود که ما در شورای نگهبان با آن‌ها داشتیم؛ یعنی بعد از رد صلاحیت، بنده را دعوت کردند و در جلسه‌ای که با حضور یکی از حقوقدانان شورای نگهبان که کارشناس پرونده بود برگزار شد بعد از حرف‌های کلی موارد مورد نظرشان را گفتند و سه مورد از اظهار نظرات بنده را به عنوان خلاف نظر نظام ذکر کردند که در انتها من از حرف‌های گفته شده ناراحت شدم. تعجب کرده بودم که چطور ممکن است یک عضو حقوقدان شورای نگهبان که ممکن است استاد دانشگاه هم باشد چنین نگاهی دارد و همانجا گفتم متاسفم و حیف خون شهید مطهری که به زمین ریخت و جلسه را ترک کردم.!اگر در آن جلسه حرف‌های آن‌ها را درست می‌دانستم و مواضعشان را قبول می‌کردم به احتمال قوی صلاحیت من تایید می‌شد. لذا به نظر من دلیل قانع کننده‌ای برای رد صلاحیت من وجود ندارد. در عین حال من به عنوان انجام وظیفه وارد شدم و هر اتفاقی بیفتد راضی هستم. البته شورای نگهبان حتما بایدبرخی رویه‌های خودش را تغییر دهد و مشارکت هم بیشتر می‌شود.

یعنی اگر مجددا برای شما جلسه‌ای در شورای نگهبان تشکیل شود و همان سوالات مطرح شود شما این دفعه برخورد نرم‌تری خواهید داشت؟

خیر، برخورد من در آن زمان هم تند نبود و با دلیل، نادرستی حرف‌هایشان را ثابت می‌کردم. اصلا من این چیزها را دلیل بر عدم التزام عملی به نظام نمی‌دانم. در واقع من اظهار نظر را هیچ وقت دلیل بر عدم التزام عملی به نظام نمی‌دانم زیرا کسی ممکن است در جایی نظری مخالف نظر رسمی داشته باشد و باید آزاد باشد و بتواند حرفش را بزند. عدم التزام عملی به نظام یعنی قیام مسلحانه یا اینکه مثلا کسی آَشوب درست کند که مردم به خیابان بیایند و سطل آشغال آتش بزنند. به این موارد عدم التزام می‌گویند ولی اینکه باید همه افراد دقیقا یک حرف را بزنند اصلا مقدور و درست نیست. طبیعتا من هیچ وقت چنین رویه‌ای را قبول ندارم.

مردم تا کی مقاومت کنند؟ افق روشنی وجود ندارد

*صرف نظر از عملکرد شورای نگهبان بحثی که خیلی این روزها مطرح می‌شود موضوع مجاب شدن مردم برای رای دادن است. این خستگی و دلزدگی مردم از مسئولین، سیاست و عملکردها دغدغه خیلی از فعالین سیاسی از جمله اصلاح‌طلبان است. نظر شما چیست و باید چه اتفاقی بیفتد و دولت و فعالین سیاسی چه کاری انجام دهند تا نظر مردم مقداری تغییر پیدا کند؟

یک علت کمرنگ شدن حضور مردم همین فشارهای اقتصادی و معیشتی است که ظرف سه چهار سال اخیر وجود داشته است. افق روشنی برای برخی از مردم وجود ندارد؛ یعنی به نظر من زبان حال مردم این است که ما مقاومت می‌کنیم ولی تا کی؟ بالاخره باید یک افقی به مردم نشان داده شود که مثلا فرض کنید تا دو سال دیگر این مقاومت‌ها به این نقطه می‌رسد ولی چون افق روشنی از سوی مسئولان اجرایی ارائه نمی‌شود شاید بعضی‌ها احساس کنند مقاومتشان خیلی مثمر ثمر نیست. این فشار اقتصادی و اینکه خیلی امیدی به آینده وجود ندارد از دلایل کمرنگ شدن حضور مردم در انتخابات گذشته است.

در انتخابات مجلس یازدهم یکسری عوامل خاص هم وجود داشت مثل داستان افزایش قیمت بنزین، حوادث آبان ۹۸ و پیش آمدن حادثه هواپیمای اوکراینی که یک فضای یاس و ناامیدی بر قشرهایی از جامعه حاکم کرد و مردم احساس می‌کردند که مجلس هم در کشور در برخی امور به نظر آنهاکاره‌ای نیست. مثلا درباره گران شدن بنزین مردم احساس کردند مجلس نقشی ندارد. چون این تصمیم در شورای اقتصادی سران قوا گرفته شد و زمانی که مجلس می‌خواست آن را تغییر دهد اجازه ندادند. بعد هم که خود ما می‌خواستیم وزیر کشور را استیضاح کنیم نشد.

احساس من این است که گروهی ازمردم حس کردند اساسا مجلس در کشور ما کاره‌ای نیست، لذا چه در انتخابات شرکت کنند و چه نکنند خیلی تاثیرگذار نیست. به نظر من آن دوران دوره خاصی بود، الان از آن دوره دور شدیم و فضا بهتر است و امیدهایی مانند احتمال رفع تحریم‌ها، احتمال احیای برجام و طبعا احتمال بهبود وضعیت معیشتی مردم به وجود آمده است. اگر این رویه به خوبی پیش برود در همین بیش از دو ماهی که به انتخابات باقی مانده است و اگر کاندیداهای مورد نظر مردم بتوانند در صحنه حاضر باشند من فکر می‌کنم مشارکت خوبی از سمت مردم خواهیم داشت وخیلی جای نگرانی نیست.

به نظر شما درصد مشارکت چه میزان خواهد بود؟

حدس من حدود ۶۰ درصد است

یک بیستم حرف‌هایم در کلاب هاوس منتشر نشد

بخشی از صحبت‌هایی که اخیرا در کلاب هاوس مطرح کردید پررنگ شد و در شبکه‌های اجتماعی بسیار پربازتاب بود.

وجهه من از اول همین بوده است و هیچ وقت طرفدار مثلا بی‌بند و باری نبودم. من همان حرف‌های قدیم را گفتم و چیز تازه‌ای نبوده است که حالا بخواهد وجهه من بسوزد یا نه. من دو ساعت و ۴۵ دقیقه در آنجا در پرسش و پاسخ به سوالات جواب می‌دادم و خیلی از مسائل اساسی مطرح شد. حالا خانمی سوالی مطرح کرد که در اروپا مردان و زنان عریان در کنار دریا هستند و کسی هم تحریک نمی‌شود و من هم جواب دادم. بعد رسانه‌ها کلمه تحریک را گرفتند و بحث‌های مهم دیگر را رها کردند.

آن‌هایی که اینطور فکر می‌کنند که ایران باید اروپا شود اصلا در انتخابات شرکت نمی‌کنند که بخواهند با این حرف، من را سوخته حساب کنند. من فکر نمی‌کنم اینگونه باشد زیرا اتفاقا در آن جلسه صحبت‌های خیلی مهمی مطرح شد که متاسفانه یک بیستم آن هم منتشر نشد. رسانه‌ها یک دفعه بخشی از آن را پررنگ کردند و گفتند اگر کسی در کنار دریا تحریک نشود بیمار است بدون اینکه بگویند سوالی مطرح شده و این‌ها بخشی از پاسخ آن سوال بوده است. اینگونه کارهای رسانه‌ای بازی با آبروی افراد است و این تیترها تنها برای بیشتر دیده شدن است. باید سوال آن خانم و پاسخ من در کنار هم منتشر می‌شدند تا خلاف منطق جلوه نکند.

با این شرایط نظر شما درباره وزیر زن چیست؟

وزیر زن اگر اصلح باشد حتما باید وجود داشته باشد زیرا آثار خوبی دارد و نشان‌دهنده آن است که ما خانم‌ها را هم مشارکت می‌دهیم حتی من با وزیر شدن اهل تسنن اگر اصلح باشند و تخصص داشته باشند مشکلی ندارم و می‌شود از آن‌ها استفاده کرد.

منبع: روزنامه آفتاب یزد

منبع: آفتاب

کلیدواژه: علی مطهری انتخابات ریاست جمهوری شورای نگهبان وجود ندارد عدم التزام افق روشنی نظر من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۲۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم در مرحله دوم انتخابات به افراد اصلح و ارجح رای بدهند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، اسدالله بادامچیان در اعلام مواضع هفتگی این حزب اظهار کرد: با حفظ احترام همه آنها که در مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم مطرح هستند، گفت: نقش ۴۵ نفر نماینده در مجلس بسیار مهم و سرنوشت ساز است و با توجه به نظر مبارک ولی امر، مردم برای مشارکت در این انتخابات همت بیشتری داشته باشند و از بین نامزدها، به افراد اصلح و ارجح رای بدهند.

وی افزود: حزب مؤتلفه اسلامی در شهرستان‌ها، بر همین اساس افراد مورد نظر را معرفی کرده است و در تهران فهرست ۱۶ نفره مورد حمایت خود را منتشر نموده است که در رسانه های مکتوب و مجازی حزب منتشر شده و در دسترس مردم می باشد.

بادامچیان در بخش دیگری از سخنان خود با گرامی داشت هفته معلم و هفته کارگر، از مسئولان خواست رهنمودهای ولی امر مسلمین را در دیدارهای جداگانه با کارگران و معلمان ،به طور کامل به اجرا بگذارند و مشکلات را رفع نمایند.

وی تاکید کرد: در گام دوم نیاز به بازنگری در امور مربوط به کار و کارگر و کارفرما، سرمایه‌گذار در بخش دولتی، تعاونی‌ها و نیز بخش مردمی است و باید قانون کار بر حسب شرایط جدید ایران و منطقه در جهت رشد تولید با مشارکت مردمی به نحو مطلوب باشد.

او از همه صاحب نظران خواست دیدگاه های خود را در این مورد به حزب مؤتلفه اسلامی ارائه دهند تا در طرح نهایی حزب لحاظ گردد.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی درباره سند تحول آموزش و پرورش نیز گفت: پایه و اصول همه امور آموزش و پرورش است، اما ساختار فعلی آموزش و پرورش و  ساختار آموزش عالی نیاز به بازنگری در همه ابعاد دارند و تا تحول در آنها صورت نگیرد ادامه وضع موجود اوضاع را بر همین روال خواهد داشت. 

بادامچیان از صاحب نظران به ویژه فرهنگیان دعوت کرد نظرات خود را درباره این امر مهم در اختیار حزب موتلفه اسلامی قرار دهند.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در بخش دیگری از این گفت وگو درباره بودجه ۱۴۰۳ اظهار داشت: نمایندگان این بودجه را تصویب کرده‌اند، اما قانون بودجه از نگارش تا اجرا به طور اساسی نیازمند بازنگری است و دیوان محترم محاسبات و نمایندگان مجلس دوازدهم باید خود را در امر نظارت و حسابرسی آماده سازند.

بادامچیان در ادامه از وزرای اقتصاد و دارایی و صمت خواست به جای ایجاد مشکل برای اصناف، طرح‌های خود را با مشورت با صاحبنظران و پاک دستان بازار و اصناف تهیه و در اجرا از مشارکت آنها بهره بگیرند.

وی تاکید کرد: این روش غلط که دراتاق‌های دربسته برای مردم تصمیم می‌گیرند و آن را بر اصناف تحمیل می‌کنند بسیار زیان آور است.

بادامچیان گفت: از جمله تصمیمات اشتباه و خطا در مورد صنف طلا فروش است که ضرورت دارد رئیس جمهور محترم به خواست اصناف و این صنف محترم رسیدگی فرمایند.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در پایان درباره تحولات غزه تصریح کرد: مقاومت اسلامی ملت مظلوم و قهرمان فلسطین دارد به ثمر می‌رسد.

وی گفت: جنایات وحشیانه و بی سابقه رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و دولت‌های اروپایی همدست و در سکوت سازمان‌های بین‌المللی غربی و دولت‌های عربی وابسته در حالی اتفاق می افتد که افکار عمومی جهان حتی در آمریکا و اروپا معترض آن هستند و البته همین از علائم پیروزی این ملت مقاوم و مقتدر مظلوم است.

بادامچیان تاکید کرد: این وعده قطعی خدای قادر است که هر مردمی ربنا الله گو، استقامت ورزند به زودی به فتح، پیروزی و امنیت می‌رسند و این قانون حاکم در همه جوامع بشری است که ظلم و جور و ستمگر پایدار نخواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رای دور دوم از دور اول مهم تر است؟ | گره‌هایی که با انتخاب اصلح باز می شود
  • مردم از انتخاب اصلح غفلت نکنند
  • ۴ سال سرنوشت کشور را به دست افراد اصلح بسپاریم
  • سلاجقه: بررسی وضعیت معدن «کامو» در اولین فرصت / وزیر صمت پای کار است +فیلم
  • نماینده اصلح باید شناخت کافی از دغدغه‌های مردم داشته باشد
  • انتخاب اصلح پایه گذار ایران قوی و مستقل است
  • عملیات «وعده صادق» جلوه روشنی از عقلانیت انقلابی بود/ ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند/ بیش از ۱۰۰ مدیر ناکارآمد برکنار شدند
  • عملیات «وعده صادق» جلوه روشنی از عقلانیت انقلابی بود/ میز مذاکره را هیچگاه ترک نکرده‌ایم
  • مشارکت پرشور در مرحله دوم انتخابات لازمه انتخاب نماینده اصلح است
  • مردم در مرحله دوم انتخابات به افراد اصلح و ارجح رای بدهند